911 Dec 2016
Midwest Amsterdam

programma

« terug naar programma

10:30 - 13:00
FOTOGRAFIE WORKSHOP voor jongeren en volwassenen

OUDE FOTOGRAFIETECHNIEKEN: CYANOTYPIE & GOMDRUK
Voor jongeren van 8 – 15 jaar en volwassenen
AANTAL DEELNEMERS: Max. 12 per workshop
Geen speciale kleding nodig. Alle materiaal is in de prijs inbegrepen.

Entree: 20 €
TICKETS

Hebt u zich altijd al willen verdiepen in de oude technieken uit de begintijd van de fotografie? In deze workshop gaat u aan de slag en leert u van docent Adriaan Heijboer twee oude fotografietechnieken: Cyanotypie en Gomdruk.


Onder zijn leiding wordt tijdens de workshops zelf een CYANOTYPIE gemaakt. Aansluitend wordt in combinatie met deze blauwdruk een GOMDRUK gemaakt, waarvan het beeld is opgebouwd uit pigmentdeeltjes. Het maken van deze lichtechte afdrukken kan bij daglicht gedaan worden. De originele afdrukken krijgt u uiteraard mee naar huis. Sinds de uitvinding van de fotografie heeft zich vanaf de daguerreotypie tot aan de huidige digitale fotografie een scala aan technische ontwikkelingen voltrokken. Ondanks de verregaande digitalisering, hebben de ambachtelijke druktechnieken hun charme nooit verloren en worden tot op de dag van vandaag nog beoefend.

Adriaan Heijboer is expert op het gebied van oude fotografische technieken, met name de edele procedés. Ook is hij werkzaam bij een Ideële Kunstfotografie stichting, die als hoofddoel het doorgeven van cultureel erfgoed op het gebied van de fotografie uit de 19e eeuw heeft.