911 Dec 2016
Midwest Amsterdam

programma

« terug naar programma

zaterdag 21:00 - 21:45
DORON SADJA - COLOUR FIELD IMMERSION

West’ival presenteert een serie van muziek & sound experience evenementen van kunstenaars en musici uit L.A., Parijs, Berlijn en Londen!


Entree vier concerten: 10 €
Zaal open om 20.30 uur
TICKETS

DORON SADJA (L.A., Berlijn)

Doron Sadja is een Amerikaanse artiest, componist en curator wiens werk de manieren van perceptie en ervaring van geluid, licht en ruimte onderzoeken.


Colour Field Immersion is losjes gebaseerd op ganzfeldexperimenten, een techniek die in de parapsychologie werd gebruikt in de jaren zeventig om telepathie op te wekken. Door de traditionele relatie tussen performer en publiek om te draaien wordt de interne ervaring de plaats van het optreden. Dit wordt gecombineerd met rijke geluidslandschappen. Colour Field Immersion creëert perceptuele architectuur van geluid en zicht waar je je helemaal in onder kunt dompelen.

Doron Sadja is o.a. opgetreden in het MoMa PS1, MoCa in Miami, Cleveland Museum of Art, D’Amelio Terras Gallery, STEIM, EMS Stockholm, STUK, CBK Amsterdam, Issue Project Room, en Roulette in Brooklyn. Sadja is medeoprichter van Shinkoyo Records en de West Nile performing arts venue in Brooklyn (RIP). Hij was ook curator bij verschillende nieuwe muziek/geluidfestivals, rond New York City, zoals o.a. het SOUNDCORRIDORS Festival, Easy Not Easy, en John Cage Musicircus.