911 Dec 2016
Midwest Amsterdam

Info

OVER WEST'IVAL

Kom naar de vierde editie van West'ival en geniet van drie dagen en avonden live muziek, film, kunst en workshops in Amsterdam West! Het wordt de allereerste wintereditie van het festival, Winter West’ival!

De creatieve verzamelplek MidWest, om de hoek van het Mercatorplein in de Baarsjes, verandert tijdens West'ival in een fantastische festivallocatie. Terwijl buiten de dagen steeds korter en donkerder worden, is het binnen heerlijk warm: een perfecte plek om van kunst en cultuur te komen genieten en verrast te worden door nationale en internationale films, concerten, tentoonstellingen en workshops.West'ival wil met haar filmselectie vooraanstaande, interessante en unieke korte films en speelfilms laten zien. Het festival biedt een podium aan jonge filmmakers en werkt samen met de Nederlandse Filmacademie, het EYE Filminstituut en verschillende distributeurs in het binnen-en buitenland.

Op zaterdagavond presenteert West’ival een serie van muziek & sound experience evenementen van kunstenaars en musici uit Los Angeles, Parijs, Berlijn en Londen! De Amerikaanse artiest Doron Sadja laat het publiek met zijn Colour Field Immersion geluid, licht en ruimte ontdekken. Daarnaast presenteert Doron Sadja de brandnieuwe performance Chasing Line die jij voor West’ival 2016 gecreëerd heeft. Matterflow, uit Parijs, presenteert een mix van kunst en technologie. De elektronische muziek van Lea Porcelain sluit de avond af. Het zal tot in de late uurtjes doorgaan! West'ival presenteert ook een fototentoonstelling en interactieve installatie. ‘Slowmography’ van David Smeulders is een interactieve installatie, waarbij gemaakte bewegingen binnen een bepaald tijdsbestek worden vastgelegd in één intrigerend beeld. ‘Stofpluizen’, van Pavèl van Houten legt stof letterlijk onder de loep en geeft hier een geheel nieuwe betekenis aan. Ook worden er workshops voor zowel volwassenen als jongeren en kinderen gegeven.

West'ival wordt ondersteund door de Gemeente Amsterdam, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), het Inspiratieteam De Baarsjes en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Het gehele programma, behalve de concertserie op zaterdag avond en de twee fotografieworkshops zijn gratis toegankelijk..
DE WEG NAAR MIDWEST!

West'ival vindt plaats bij MidWest, vlakbij het Mercatorplein in Amsterdam.
Je vindt MidWest in de Cabralstraat 1.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf treinstation Amsterdam Centraal:
Tram 13 richting Slotermeer (halte Mercatorplein of Marco Polostraat).
Bus 18 richting Slotervaart (halte Mercatorplein of Marco Polostraat).

Vanaf treinstation Amsterdam Sloterdijk:
Bus 15 richting Station Zuid (halte Mercatorplein).
Tram 12 richting Amstelstation (halte Admiraal de Ruijterweg, ongeveer 5 min. lopen).

Vanaf het Mercatorplein loop je naast de Dirk de Cabralstraat in.

AUTO

Op de A10-West neemt u afslag S105 (Jan van Galenstraat). Na het viaduct gaat u bij de tweede kruising rechtsaf (Hoofdweg). Wanneer u de Hoofdweg verder uitrijdt komt u weer bij een kruising. Als u hier rechtdoor gaat, loopt de Hoofdweg om het Mercatorplein heen. U kunt de borden P Mercatorplein volgen voor de parkeergarage onder het Mercatorplein.

Parking

Van donderdag tot en met zaterdag kost het € 2,40 per uur (tot 24:00 uur). In de winkelstraat Jan Evertsenstraat mag u maximaal één uur parkeren (ma-za tot 21:00 uur). De betaalde parkeergarage onder het Mercatorplein is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 23.00 uur.

Team

 • UTE KOHLMANN

  Artistiek & Zakelijk Directeur
 • MARGJE GEURTS

  Communicatie
 • MARGHERITA BERGAMO

  Assistente Productie & Communicatie
 • MARCHIEN KUIJKEN

  Publieke Relaties
 • MARCIN KAMINSKI

  Designer
 • Maciej Krysiuk

  Website Development
 • EDOUARD ALBERT

  Online Productie
 • LOES WIJNSTEKERS

  Pers
 • SIMONE VAN DE HOOVEN

  Fotografie
 • MÈLANIE LEMAHIEU

  Fotografie